Albert Park Residence

client private

category interior design – residential

location Albert Park, Victoria, Australia

architect Philip Crouch Architects

Custom designed table

Studio Sam was engaged to refurbish a dining / formal living room in an Armadale home in Melbourne.  The works included new parquetry flooring, general painting, furniture selection and the custom design of console units and a large dining table to seat up to 14 people.

west footscray residence

Client Private

Category Interior design and landscape architecture

Location West Footscray, Victoria, Australia

Date of commencement February 2008

Date of completion July 2008

Photographer Peter Bennetts

TCL tenancy

The esteemed landscape architecture firm Taylor Cullity Lethlean engaged Studio Sam to help find and design a new home for them in 2007.  What resulted was a boutique fitout of a heritage building in Carlton.

photography Peter Bennetts

Society South Yarra

We were engaged by Hamton in 2007 to prepare interior design concepts for ‘Society South Yarra’, a multi- use development designed by acclaimed Plus Architecture.  We worked with Evolv3 Design to create these realistic simulations for 6 internal spaces including a bakery cafe, a restaurant, a 2 bedroom apartment, the apartment lobby with reception and bar,  a ground floor inside-outside bar and a roof top cinema bar.

fitzroy house

Client Private

Category Interior design and landscape architecture

Location Fitzroy, Victoria

Photos Greig Fraser

bathroom renovation

Client Private

Category Interior design

Location West Footscray, Victoria, Australia

Date 2007

Photographer Simon Wood Photography

artisan bakery

Category interior design – retail

Location Beaumaris, Victoria

Date 2006

Builder ProvanBuilt

Photographer Peter Bennetts

studio

Description Way back in 2006 we converted an existing (very run down) garage into a studio space for Studio Sam.  The building was stripped back to the timber studs and reclad in shadow clad which was then stained ebony.  The interior space was divided into a studio and workshop (joined by a large swing door).  The walls, floor and ceiling were lined with OSB board and stained ebony.  The aim was to create the feeling of an inserted timber box.  New large windows and external doors were inserted.

Photographer Simon Wood Photography