Term 3 Timetable

Sounds awesome?

Don’t wait! Numbers strictly limited and places are filling fast. Reserve your spot in 2 simple steps:

1] Email Sam with your preferred session at  sam@studiosam.com.au

2] Sam will email a Registration / Consent form with our T&C’s and payment details.

 

About the Programs and Studio

Small Smiths Craft Club – is a craft based program designed for pre-prep and primary aged children to: plant the seed for creative thinking, feed curiosity, provide inspiration to kids and their loved ones and to create great childhood memories.

Other creative programs – designed to inspire and foster design thinking in the broader community.

Creative hub – our lovely studio is literally a ‘blank canvas’.  The possibilities are endless.

 

New studio space

Yeah! We are super excited to announce that we have a fab new studio space.

As you can see we are still setting it up.

Please drop by to have a look.

We are also updating our website and refreshing our brand.  Stay tuned!

Yarn Yurts

Sam was engaged by C&K to create a temporary breakout lounge and creative activity for their 2018 QLD Early Education and Care Conference at the Brisbane Convention and Exhibition Centre.

The lounge, titled the ‘Yarn Yurts’, was created to celebrate the conference themes of: cultural diversity and inclusivity; inspiring imagination; and cultivating language.  It was provided to spark conversation, the sharing of ideas during and after the conference and to promote peer to peer learning, collaboration and a sense of community amongst the 800 delegates.

The space was inspired by the floor living cultures of the world.  Gathering and residing on the floor for everyday activities such as eating, cooking, resting, socialising and crafting is a common tradition between cultures around the world. Sitting on the floor is one of our most natural positions (being a favourite with children) and there are many benefits.

The ‘Yarn Yurts’ lounge was set amongst artisan made yurts on a bed of floor rugs.  It provided a casual space for delegates to relax, have a yarn and contribute to a collective, modular artwork using the global languages of colour, pattern and smiling.

For more images please visit us on instagram @studioussam and #yarnyurts.

photography Sam Parsons

Creative Direction

We are pleased to share with you a photo from a photo shoot we styled and directed.  Thank you to the amazing Brisbane children’s photographer Maddie from Etta Photography.  Welcome to the world little man.

Albert Park Residence

client private

category interior design – residential

location Albert Park, Victoria, Australia

architect Philip Crouch Architects

Creative Direction

We are pleased to share with you a photo from a photo shoot we designed and directed.  Thank you to the amazing Brisbane children’s photographer Nikki Paice of Peas and Carrots.

 

Hard landscape

Studio Sam was engaged to prepare a landscape masterplan for an existing Armadale home in Melbourne. One of the areas included this outdoor eating area which functioned as an extension to the kitchen and internal dining area.  Bluestone was used for paving and cladding to the BBQ structure and linear bench seat.

category landscape design – residential

Custom designed table

Studio Sam was engaged to refurbish a dining / formal living room in an Armadale home in Melbourne.  The works included new parquetry flooring, general painting, furniture selection and the custom design of console units and a large dining table to seat up to 14 people.

west footscray residence

Client Private

Category Interior design and landscape architecture

Location West Footscray, Victoria, Australia

Date  2008

Photographer Peter Bennetts

Kids cubby

In 2007 Studio Sam was engaged to design a cubby house and to prepare a landscape masterplan for a family home in Melbourne. The cubby was designed with a series of external ledges to enable fixed planting.  The cubby incorporated a shade canopy, a play deck, a shade tree, a vegetable garden, a bay window (with roller door), counter for role play, a water tank and a tool cupboard / wood stack for dad.  The design allowed for adaptability as the children grew and their needs changed.

Photography by client

Next